فهرست مطالب
- به اشتباهات رایج در ارزهای دیجیتال توجه کنید
- 1- برای بیتکوین 1 میلیون دلاری، بی صبرانه انتظار میکشید
- 2- از هر فرصتی برای HODL کردن استفاده میکنید
- 3- به جای تمرکز بر افزایش سرمایه بدنبال فریب دادن خود هستید
- 4- هیچ برنامهای برای خروج از بازار ندارید
- 5- برای افزایش درآمد به روشهای پرخطر متوسل میشوید
- 6- در بازار ارزهای دیجیتال رفتار هیجانی دارید
- 7- معتقدید «عشق به کریپتو بستری برای همه فسادهای دیجیتال است»
- یافتن پروژهها و کوینهای خوب نیاز به باور دارد
- حرف آخر
به اشتباهات رایج در ارزهای دیجیتال توجه کنید
در این مقاله در زمینه اشتباهات رایج در ارزهای دیجیتال، 7 ویژگی افرادی که تمایل دارند تعریف خود از کریپتوکارنسی را گلچین کرده و در مورد آن خوشبینانه فکر کنند معرفی میکنیم. وقتی اسم رمز ارز به میان میآید، نه فقط بیتکوین یا توکنهای بلوچیپ (Blue Chip)، بلکه پای همه ارزها در میان است. شما میتوانید بیتکوین را هودل (HODL) کنید یا طبق استراتژی میانگینگیری (DCA) عمل کنید. اما آیا این نظریه برای دوج کوین یا سایر رمز ارزها هم عملکرد خوبی دارد؟ تا انتهای این مطلب از سایت دگرش همراه ما باشید.
1- برای بیتکوین 1 میلیون دلاری، بی صبرانه انتظار میکشید
یکی از اشتباهات رایج در ارزهای دیجیتال آن است که افراد بیصبرانه منتظرند تا بیت کوین به 1,000,000 دلار برسد.
اگر سرمایهگذاری شما بر روی بیت کوین معادل 1000 دلار یا کمتر است، عملاً وقت خود را تلف کردهاید؛ این 1000 دلار به این زودیها تبدیل به 10,000 دلار نمیشود. بیایید با نگاهی واقعبینانه به این مسئله نگاه کنیم:
در زمان نگارش این مقاله، ارزش بازار بیت کوین 1 تریلیون دلار است و برای آنکه قیمت آن دو برابر شود، به 1 تریلیون دلار دیگر نیاز دارد. یعنی برای رسیدن به رکورد یک میلیون دلار، باید ارزش بازار بیت کوین معادل 20 تریلیون دلار باشد. حتی اگر این اتفاق روزی رخ دهد، باید سالهای سال انتظار بکشید! اکثر سرمایهگذاران ارز دیجیتال با دیدن ریزش قیمت بیت کوین نمیتوانند این حجم از نوسانات را تحمل کنند و در نتیجه آن را برای مدت زمان طولانی نگه نمیدارند.
2- از هر فرصتی برای HODL کردن استفاده میکنید
یکی دیگر از اشتباهات رایج در ارزهای دیجیتال طرز فکر هولد کردن (HODL) یا به عبارت بهتر نگه داشتن آن است. این موضوع باعث میشود به یک رمز ارز اجازه دهید تا احساسات و نتایج را به شما دیکته کند. تنها کنترل شما در بازار کریپتو، اقدام برای بستن معاملات قبل از زیان بیشتر (Stop Loss) و دریافت سود بعد از رسیدن به بالاترین سقف جدید (Take Profit) است. یکی از اشتباهات دارندگان ارز دیجیتال عادت کردن به HODL کردن آن است که این موضوع کنترل را به طور کامل از شما سلب میکند.
پول فقط زمانی به دست میآید که یک معامله بسته شود. وقتی یک موقعیت هرگز بسته نمیشود، چگونه میتوان رمز ارز بیشتری به دست آورد؟ بنابراین هرگز تمام توجه خود را به یک کوین معطوف نکنید و سرمایه خود را بین ارزهای مختلف پخش نمائید.
توجه: استراتژی HOLD فقط در صورتی اشکالی ندارد که ویژگی شماره 4 این فهرست در مورد شما صدق نکند.
3- به جای تمرکز بر افزایش سرمایه بدنبال فریب دادن خود هستید
حسی که میگوید همیشه باید حق با شما باشد، یکی از اشتباهات رایج در ارزهای دیجیتال و قاتل ثروت افراد در بازار کریپتوکارنسی است.
فرض کنید کوینی مییابید که پتانسیل رشد 1000٪ (10 برابری) دارد و با 500 دلار وارد میشوید. 2 روز گذشته و قیمت کوین ثابت باقی مانده است.
اما در روز سوم، قیمت کوین رو به کاهش حرکت میکند و ممکن است در روزهای آینده سطوح پایینتری را نیز تجربه کند؛ اما چون واقعاً معتقدید که حق با شماست، ارز را نگه میدارید.
2 روز دیگر میگذرد و قیمت کوین باز هم میریزد. همه در تکاپوی آن هستند تا از موقعیت خود خارج شوند و این مسئله اتفاقا باعث ریزش بیشتر قیمت ارز میشود.
چشم باز میکنید و میبینید موقعیت 500 دلاری شما اکنون 47 دلار ارزش دارد؛ احتمالاً شکست را میپذیرید و در کف میفروشید. سپس تمام تقصیرها را به گردن یوتیوبری میاندازید که این ارز به درد نخور را به شما معرفی کرده است. در حالی که خود شما تصمیم گرفتید تحت هر شرایطی پای آن ارز بمانید، حتی وقتی همه شواهد موجود، سقوط شدید قیمت آن ارز را تایید میکرد.
تعداد زیادی اصول و تعصبات غیر قابل انکار در دنیای کریپتوکارنسی وجود دارد که باید تلاش کنید و هرچه سریعتر از این دام ذهنی فرار کنید.
4- هیچ برنامهای برای خروج از بازار ندارید
از دیگر اشتباهات رایج در ارزهای دیجیتال این است که برای ورود و خریدن یک کوین برنامه دارید اما هیچ برنامهای برای خروج از آن ندارید. مثل این که اسنپ بگیرید اما مقصدی نداشته باشید. عملاً هیچ فایدهای ندارد. در جریان نگهداری یک رمز ارز، چندین و چند بار شاهد بالا و پایین شدن قیمت آن خواهید بود. چنانچه از قبل برنامهای برای خروج آن نداشته باشید، در نهایت به نقطهای میرسید که احساساتتان شما را مجبور میکند از موقعیت معاملاتی خود خارج شوید. این خروج معمولاً با ضرر و زیان فراوان همراه است.
تعیین قیمت خروج کار را آسانتر میکند؛ چرا که دیگر نیازی به مدیریت موقعیتهای پیشبینی نشده و سخت نیست. خیلی از افراد همواره چشمانشان به نمودارها میخ شده و هرگونه تغییر قیمت جزئی، خواب را از چشم آنان میگیرد.
تمام هدف خرید رمز ارز این است که بگذارید پول برای شما کار کند. نگه داشتن یک موقعیت نباید شبیه یک کار تمام وقت باشد. به همین خاطر حتماً باید قبل از ورود، یک نقطه خروج مناسب برای خود تعیین کنید. البته استراتژی خروج لزوماً همیشه حول یک رقم مشخص متمرکز نیست؛ بلکه میتواند بر اساس پرایس اکشن، زمان و تغییرات قابل توجه در حجم بازار ارز نیز تعیین شود.
توجه: اگر برنامهای برای مبادله رمز ارز خود با پول فیات (پول چاپ شده توسط بانک مرکزی) ندارید یا روی کریپتوهای بلو چیپ سرمایه گذاری میکنید، توضیحات این بخش شامل حال شما نمیشود.
5- برای افزایش درآمد به روشهای پرخطر متوسل میشوید
بله، انگیزه اصلی کریپتو بازدهی بسیار بالا است که طبیعتاً با ریسک بالا همراه است؛ اما یکی از اشتباهات رایج در ارزهای دیجیتال که اکثر افراد پس از کسب سود زیاد انجام میدهند، این است که پول خود را نصف کرده و در دو ارز دیگر سرمایهگذاری میکنند؛ یا اینکه کل سود به دست آمده را بیت کوین میخرند تا بعدها آن را به استیبل کوین تبدیل کنند. هر دوی اینها؛ تصمیمات بدی هستند.
با وجود ریزشهای شدید و ناگهانی بیت کوین، امکان دارد نصف ارزش ارز دیجیتال خود را در طول یک روز از دست بدهید. هرچند اگر دارایی خود را در یک کوین جدید سرمایهگذاری کنید، احتمال دارد 2 تا 10 برابر سود کنید، اما از طرفی خطر باخت کل سرمایه هم وجود دارد! به یاد داشته باشید که حق همیشه با شما نیست و پول درآوردن به مراتب مهمتر از این است که فکر کنیم ما بلدیم و کارمان درست است. با ظهور اتریوم دیفای، دیگر هیچ بهانهای وجود ندارد که بخواهید با روشهای پرخطر تعداد ارزهای خود را بیشتر کنید. در عوض میتوانید راهکارهای زیر را امتحان کنید:
- کسب سود از استیبل کوینها (ریسک نوسانات عمده از میان برداشته میشود)
- شرکت در قرعه کشیهای ارز دیجیتال بدون ضرر
- تبدیل شدن به یک تامینکننده نقدینگی در صرافیهای غیرمتمرکز
6- در بازار ارزهای دیجیتال رفتار هیجانی دارید
ششمین مورد از اشتباهات رایج در ارزهای دیجیتال آن است که در این بازار رفتار هیجانی داریم. گاهی بدون آنکه هیچ برنامهای برای خرید ارز دیجیتال داشته باشیم، ترس یا طمعی که از جانب یک منبع خارجی به جانمان افتاده، موجب می شود ارز خاصی را به تعداد زیاد خریداری کنیم. این مدل تصمیمگیریِ ناآگاهانه غالباً فرد را به سمت موقعیتهایی سوق میدهد که بعدها پس از تحقیق و مطالعه از باز کردن آنها سخت پشیمان میشود. گاهی از اوقات بستن یک موقعیت میتواند شما را حتی تا 50 – 60 درصد نیز متحمل ضرر کند. شرایطی که نه راه پس وجود دارد، نه راه پیش!
یا موقعیتی که در آن اخبار FUD (شک، ترس و عدم قطعیت) باعث میشود از موقعیت خود خارج شوید و بعد یکباره قیمتها سر به فلک میکشد. اکنون دوباره تسلیم FOMO (ترس از دست دادن) میشوید و فقط برای جبران ضرر و رسیدن به سرمایه اولیه، مجدداً اقدام به خرید میکنید؛ اما باز هم میبینید گرفتار ضرر و زیان شدهاید. احساسات فومو و فاد یکی از فریبندهترین موقعیتهای بازار هستند که جزو بدترین اشتباهات رایج در ارزهای دیجیتال به حساب میآیند.
توجه داشته باشید که در بازار کریپتوکارنسی منطق، احساسات را شکست میدهد.
7- معتقدید «عشق به کریپتو بستری برای همه فسادهای دیجیتال است»
آخرین مورد از اشتباهات رایج در ارزهای دیجیتال شک بیش از اندازه است. به عبارت سادهتر، معتقدید هر فرصت جدید ارز دیجیتال، کلاهبرداری بیش نیست.
BitClout یکی از مثالهای خیلی خوب است. یک فضای توییتری مبتنی بر رمزنگاری که در آن ارزش اجتماعی هر کاربر برابر با ارزش پولیِ کوین او است. هرچه افراد بیشتری کوین یک کاربر را خریداری کنند، ارزش آن بیشتر میشود.
افراد زیادی به سرعت انگ کلاهبرداری به این برنامه زدند؛ در حالی که اگر بیشتر در مورد آن تحقیق میکردند، به مواردی میرسیدند که خلاف این مسئله را نشان میداد:
- حامیان پروژه (Coinbase Ventures، Winklevoss Capital، Houbi)
- اینفلوئنسرهایی که در حال حاضر در آن حضور دارند (جیک پل، جیک ترن، تیم دنینگ)
- روند پیشرفت برنامه (NFTها، برنامه های تلفن همراه)
افرادی که در حال حاضر وارد این برنامه میشوند، شبیه کسانی هستند که قبل از معروف شدن اینستاگرام، آن را نصب داشتند. با این تفاوت که این افراد رمز ارز جایزه میگیرند. این فقط یکی از مثالهایی است که در حال حاضر اتفاق میافتد.
یافتن پروژهها و کوینهای خوب نیاز به باور دارد
برای رسیدن به شرایط بدون ریسک باید ریسک اولیه یک پروژه را بپذیرید. هیچکس بیت کوین 20 دلاری را نمیخواست و قبول نداشت؛ اما اکنون همه به دنبال بیت کوین 50000 دلاری هستند. چرا؟ چون به عقیده آنها پریدن روی یک قطار سریعالسیر زمانی که به سمت مقصد نهایی خود میرود، ایدهآلترین حالت ممکن است. سرمایهگذاران با این تفکر دیرتر وارد یک ارز میشوند و انتظار دارند که این قطار آنها را میلیونر کند و این یکی از اشتباهات رایج در ارزهای دیجیتال است.
یک تولیدکننده محتوا در زمینه کریپتوکارنسی اخیراً حقیقت جالبی را توییت کرد:
اولین کسانی که در ابتدای معرفی ارز HEX اقدام به خرید آن کردند، افراد سرکش بازار بودند. به معنای واقعی کلمه هیچ پوشش مثبتی در مورد آن وجود نداشت و همه میگفتند کلاهبرداری است. سرمایهگذارانی که آن زمان این ارز را خریداری کردند، امروز لیاقت سودی که در ازای ریسکپذیری به دست آوردهاند را دارند.
حرف آخر
از این ۷ نشانه که مربوط به اشتباهات رایج در ارزهای دیجیتال بود آگاه باشید و با مطالعه کافی در زمینه این موارد، سعی کنید قربانی آنها نشوید. همه افرادی که وارد دنیای کریپتوکارنسی میشوند، ظرفیت این را دارند که به ثروت خوبی دست پیدا کنند؛ تنها شرط آن تصمیمات درست است. تنها راه ورود به این بازار پر از ریسک، تصمیمات خوب در یک دوره زمانی معین است. پس بهتر است امروز تصمیمات درستی در مورد ارزهای دیجیتال بگیرید تا فردا از نتایج رضایت بخش آنها بهرهمند شوید.